Skip links

Muizen bestrijden

Algemene Antwerpse Ongediertebestrijding

Bestrijding van muizen

Meestal wordt gewerkt met vergiftigde lokazen die in bait-stations worden geplaatst. Dit heeft als voordeel dat, door de vertraagde werking van het vergif, muizen pas enkele dagen later zullen sterven na het consumeren van het lokaas. Andere muizen leggen dan niet het verband tussen de stervende soortgenoten en het lokaas. Dit leggen ze wel met klapvallen en lijmvallen die dus minder goed werken op langere termijn.

De juiste keuze van het lokaas is belangrijk. De krachtigste producten zullen niet werken als de muis er niet van eet. Deze kennis behoort tot de know-how van de bestrijder.

Er wordt ook altijd een analyse gemaakt van de woning of zaak. Hoe geraken de beestjes binnen? Is de buitenschil wel dicht genoeg? We kunnen dan wel het ongedierte bestrijden, het is ook belangrijk om infestaties naar de toekomst toe, te vermijden.

Uiteindelijk is de beste wering tegen muizen, ervoor zorgen dat ze niet binnen geraken.

Kenmerken De Huismuis (Mus musculus)

De Huismuis komt bij ons overal voor waar mensen leven. Ze zijn voornamelijk op gebouwen aangewezen. In het zomerhalfjaar leven vele huismuizen buiten in de velden: ze verwijderen zich echter nooit te ver van bebouwingen. Vanaf half augustus, nadat de oogst van de velden is gehaald, beginnen deze Huismuizen weer onze woningen binnen te trekken. De grootste invasie heeft medio september plaats.

Overal waar voedsel en nestmateriaal te vinden is, kunnen ze zich nestelen. Op zolders, onder vloeren, in spouwmuren,… Het nest wordt op een verborgen plekje gemaakt. De huismuis heeft meestal niet meer dan vijf tot zes worpen per jaar. Het zijn alleseters met een voorkeur voor granen en zaden. Ze kunnen zich echter ook met andere producten behelpen.

Vooral de knaagschade en de verontreiniging met hun urine en uitwerpselen brengt de grootste schade aan.

ongediertebestrijding huismuis

Kenmerken Bosmuis (Apodemus)

Van beide soorten, de Gewone Bosmuis (Apodemus sylvaticus) en de Grote Bosmuis (Apodemus flavicollis), leven vrijwel alle exemplaren het gehele jaar in de vrije natuur. Als ze onze huizen binnendringen, gebeurt dat gewoonlijk later dan de Huismuizen, vaak pas tegen het einde van oktober. Ze kunnen in de loop van de gehele winter door blijven komen, kennelijk houdt dit verband met het opraken van hun voedselvoorraden in hun natuurlijke verblijfplaatsen.

In de natuur leven Bosmuizen van allerlei zaken, ze zijn verzot op noten en amandelen. Indien ze fruitkisten kunnen binnendringen, dan kunnen ze hierin grote schade aanrichten, omdat ze de vruchten kapot knagen om bij de pitten te kunnen komen.

Bosmuizen komen van nature vooral in bossen voor, maar leven ook in parken en tuinen met verspreid staande bosjes en bomen. Indien men in de nabijheid van een bos woont, moet men er rekening mee houden dat ze op bezoek kunnen komen.

ongediertebestrijding bosmuis

Last van muizen?

Het is altijd een vervelend moment als uw werk- of woonomgeving een invasie van muizen te verwerken heeft.
En natuurlijk wil u daar zo vlug mogelijk een einde aan maken! Bel mij direct!

0477 269 306