Bestrijding Huis- en Kelderzwam

 Zwam bestrijden is geen sinecure en dus geen doe-het-zelf activiteit. Het belangrijkste trefwoord in de behandeling van deze materie is: GRONDIG.

foto Huiszwam_I.JPG

ZWAMDODENDE CURATIEVE BEHANDELING.

Houtaantastende zwammen, zoals de Huiszwam (Serpula Lacrimans), de Kelderzwam (Coniphora Puteana), en nog enkele andere.


Eerst en vooral:

De oorzaak van de zwamontwikkeling bepalen.De vochtbron moet opgespoord en uitgeschakeld worden vooraleer de eigenlijke werken beginnen.


Voorbereiding:

Bereikbaar maken van het te behandelen hout of metselwerk door bepaalde elementen (platen, pleisterwerk,…) te verwijderen.Hierbij moet rekening gehouden worden met een voldoende veiligheidszone in alle richtingen.

Verwijderen van de zwamelementen (zoveel mogelijk).Aangetaste stukken die niet meer gered kunnen worden, dienen zoveel mogelijk verwijderd te worden van de werf.

Het metselwerk wordt afgekapt tot de blote steen en grondig geborsteld met een ijzeren of harde borstel.Dit is niet noodzakelijk bij vaste cementbezetting.


Dieptebehandeling:

Metselwerk:

De dieptebehandeling gebeurt door het boren van schuine gaten op onderlinge afstanden van 20 tot 30 cm en tot tweederde van de muurdikte. Via het boxsysteem (rond en in de aantasting) worden alle boorgaten meerdere malen opgevuld. De concentratie van het fungicide wordt aangepast aan de vochtigheid van de muren en de huidige situatie van de aantasting (actief of niet actief).

Hout:

Aangetast hout dat nog voldoende weerstand biedt, wordt eveneens via dit systeem geïnjecteerd.Bij injecties langs de onderkant worden speciale pluggen met terugslagklep gebruikt.


Oppervlaktebehandeling:

De oppervlaktebehandeling gebeurt op een zuivere ondergrond. Alle oppervlakken, binnen de veiligheidszone, worden verschillende keren besproeid nat in nat zodat een optimale indringing wordt bekomen.Ook hier wordt de concentratie van het fungicide aangepast aan de situatie.

Voor een prijsofferte is een plaatsbezoek altijd noodzakelijk.  In de regio Antwerpen is deze offerte altijd gratis.  Vergeet ook niet dat sommige brandverzekeringpolissen Huiszwam dekken.  Kijk dus altijd Uw polis na.


MOTTO:

  • Snelle aanvang
  • Professionele aanpak
  • Economische prijzen
  • Met kennis van zaken

 

Neem gerust contact op voor meer info of een gratis offerte.

Contact   Home   Info en foto's