Overwinteraars

Op onze breedtegraad bemerkt men 's winters niet veel meer van het krioelende insectenleven. De lage temperaturen maken hun activiteiten eenvoudig onmogelijk en verder is er voor vele van hen in het geheel geen voedsel meer te vinden.

Zodra het najaar begint moeten ze een beschut plaatsje opzoeken om er het ongunstige jaargetijde door te brengen. Hiervoor nu zijn onze zolders en schuren vaak bijzonder geschikt.

Ze moeten in deze periode ook een stadium van hun ontwikkeling hebben bereikt waarin ze de honger en de andere ontberingen van de winter kunnen overleven. Welk stadium dat is, verschilt van soort tot soort.

Enkelen overwinteren als ei, andere als larven of als poppen, zoals bijv. de Koolwitjes. Velen tenslotte brengen de koude tijd als volwassen insecten door, bijv. Bruinoogjes, Klustervliegen, Roofwantsen of Kleine Vossen.

De bestrijding, enkel bij overlast, gebeurt meestal met vluchtige of langwerkende biociden.  Ook elektrische vliegenvallen met elektrocutiewerking zijn heel nuttig omdat deze insecten toch aangetrokken worden door licht en warmte en zo massaal kunnen weggevangen worden.  Professionele of semi-professionele toestellen kunnen door mij geleverd en geplaatst worden.

Mijn motto:

  • Snelle aanvang
  • Professionele aanpak
  • Economische prijzen
  • Met kennis van zaken

 

Aarzel niet om mij te contacteren

 

Contact   Home   Soorten